Gasdetectiesystemen op afstand

Permanente gasdetectiesystemen maken het mogelijk om in een besloten ruimte continue verschillende gassen te monitoren. In tegenstelling tot de verplichte gasmetingen vóór het betreden van een werk/ besloten ruimte, peilen deze sensoren altijd naar gevaarlijke gassen. Op basis van deze permanente metingen kan er actie ondernomen worden om intoxicatie, brand en explosie te voorkomen. Deze metingen kunnen gemonitord worden door een brandwacht op locatie of een operator in een centrale controlekamer.

Dit gebeurde in het verleden vaak door het inzetten van een groot aantal industriële brandwachten hetgeen een enorme kostenpost was. Dankzij diverse innovatieve technieken kan de menselijke inzet omlaag, de kostprijs naar beneden en wordt bovendien de veiligheid verhoogd.

Het systeem is toegerust met automatische toegangscontrole. Hierdoor wordt elke medewerker die een besloten ruimte binnen of buiten gaat automatisch geregistreerd. De lijst van al de personen die binnengegaan is altijd inzichtelijk waardoor het veiligheidspersoneel altijd weet wie zich waar bevindt. Deze informatie is, bij een mogelijke evacuatie of calamiteit, van onschatbare waarde.

Met continue cameramonitoring kan de brandwacht of operator in de controlekamer ten alle tijden ruimtes visueel beveiligen. Het is zelfs mogelijk om camera’s in te zetten met intercom functie zodat een betreder via één druk op de knop rechtstreeks in contact komen met de controlekamer en vice versa. In geval van alarm kan de controlekamer in de besloten ruimte een flitslicht en sirene aanzetten en/of direct hulp inschakelen.

Gasdetectiesystemen op afstand diensten

Interesse in meer brandwacht diensten van Royaal Brandwachten Services?