Brandwacht service

De beste brandwachten voor uw bedrijfsopdrachten

U wilt optimale brandveiligheid garanderen voor uw medewerkers. Maar dat is niet gratis. Het is een kostenpost op uw begroting die direct geen inkomsten oplevert. Waarom zou ik dan een brandwacht van Royaal Brandwachten Services inzetten? Wat levert een brandwacht van Royaal Brandwachten Services mij op?

Voorbereid zijn op onveilige situaties binnen of rondom uw bedrijf. Bij onderhoudswerkzaamheden of productieprocessen. Dat kan in de zware industrie zijn. Misschien bent u werkzaam in de petrochemische industrie of in de scheepvaartindustrie. Maar ook in de offshore-industrie zijn brandwachten nodig. Bij alle industrieën is het noodzakelijk en wettelijk verplicht dat brandwachten paraat staan. Dat weet u. En daar zoekt u de beste goedkoopste brandwachter voor.

Brandgevaarlijke situaties op uw terrein in de kiem sporen

Uw industrie maakt niet uit. Als uw werknemers op uw werkterrein met brandgevaarlijke situaties of andere risicovolle en hete situaties in aanraking komen. Dan is de brandveiligheid een van de belangrijkste aspecten waar u over na moet denken.

Uw werknemers lopen op deze werklocaties risico’s op onveilige situaties. Daar houden de brandwachten van Royaal Security Services houden zich mee bezig. Met activiteiten die gericht zijn op het voorkomen en controleren van gevaarlijke situaties op risicovolle plaatsen waar gewerkt wordt.

Een veilige werksituatie met de brandpreventie van onze brandwachten. Als u dat zoekt dan wilt u graag meer informatie hebben over Royaal Security Services

Ik wil meer informatie

 • Voldoet uw bedrijfspand niet meer aan de brandveiligheidseisen?
 • Bent u op zoek naar een brandwacht vanwege dak werkzaamheden?
 • Of hebt u ondersteuning nodig omdat u werkt met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen?

Dan moet u bij Royaal zijn.

Wat is een brandwacht nu precies?

Wij horen vaak dat het inschakelen van een brandwacht vraagtekens oproept. Wat houdt een brandwacht in en wat doet een buitenwacht nou eigenlijk?

Brandwachters zijn opgeleide mannen en vrouwen tot brandweerman of brandweervrouw. Deze brandwachten zijn ook wel bekend als luikenwacht of mangatwacht. Op advies van gemeenten, verzekeringen, preventiemedewerkers en partijen die direct te maken hebben met de brandweer.

 

Uit welke verschillende brandwachten kiest u?

We onderscheiden twee soorten brandwachten:

1.      De gediplomeerde rijkswacht

Vroeger kon een buitenstaander eigenlijk altijd een opleiding tot brandwacht volgen. Zonder ook maar enige ervaring op te doen als brandweerman. Veel personeel werd omgeschoold tot gediplomeerde rijkswacht. Dit gebeurde bijna altijd wel zonder uitrukervaringen op gedaan te hebben bij het brandweerkorps.

Anno nu ben je als gediplomeerde rijkswacht ben inzetbaar als brandwacht.

Want nu mag de opleiding tot Rijksgediplomeerde Brandwacht alleen gegeven worden door gespecialiseerde bedrijven. Dat betekent dat een kandidaat zich pas kan aanmelden als hij ervaring bij het brandweerkorps kan aantonen.

Zo verkleinen onze gediplomeerde rijkswachters brandrisico’s op tijd. Dat voorkomt bedrijfsongevallen.

Wat doet een gediplomeerde rijkswacht?

Onze rijkswachters zijn goed gediplomeerd. Dat betekent dat ze door de overheid opgeleid en getraind zijn. Ze zijn dus in bezit van de papieren die alleen verkrijgbaar zijn bij de overheid. Dit betekent dat ze vaak in een hoger tarief vallen. Maar dat betekent wel dat u voor dat geldt een brandwacht krijgt die intensiever en langduriger opgeleid is. Die sterke mentaliteit komt u ten goede in het uitvoeren van brandwacht taken. Want hij kan het volgende:

 

2.      De industriële brandwacht

Onze industriële brandwachters zijn opgeleid voor de industrie. Dat maakt hen heel geschikt om in te zetten tijdens onderhoudswerkzaamheden in de industrie. Daar waar werkzaamheden plaats vinden kunnen er zich verschillende situaties voordoen. Belangrijk bij industriële brandwacht is dat hij:

 • Kleine branden kan blussen.
 • Eerste hulp kan verlenen.
 • Chemische kennis heeft.

Maak kennis met onze rijkswachters en industriële brandwachters. Ontdek dat één van onze brandwachten het beste bij u past.

Ik wil graag kennismaken

Wat doet een brandwacht voor mijn bedrijf?

Stel dat ik kies voor een brandwachter van Royaal om mijn onveilige werkzaamheden te beveiligen. Waar moet ik dan aan denken bij de taken van een brandwacht voor uw bedrijf?

Als eerste gaan we samen kijken hoe uw brandbeveiligingsplan eruit gaat zien. Daar gaat onze buitenwacht zich exact aan houden. U bepaalt grotendeels hoe dat brandveiligheidsplan eruitziet.

Het takenpakket van onze brandwachten bestaat onder andere uit de volgende concrete werkzaamheden:

 1. Hij zet reddingsacties op. En hij voert levensreddende handelingen uit bij noodsituaties.
 2. De brandwacht controleert of uw werknemers de veiligheidsvoorschriften naleven.
 3. Hij houdt continu toezicht op de werkzaamheden.
 4. De brandwachter inspecteert en evalueert werkomgevingen. Bijvoorbeeld net voor de aanvang van de werkzaamheden.
 5. Hij grijpt in bij overtredingen.
 6. Hij rapporteert zijn brandveiligheidservaringen.

Centraal staat bewustmaking en advies. Dat is het professioneel toezicht op het gebied van brandveiligheid en werkveiligheid dat u nodig hebt. Want door ons worden risico’s verkleind en ongevallen op uw werkgebied voorkomen.

Wanneer schakelt u een van onze mangatwacht in?

Waarom schakelt u een brandwacht van Royaal Security Services in?

Royaal Security Services is hét Nederlandse beveiligingsbedrijf voor uw bedrijf. Veiligheid staat bij ons voorop. Net als de flexibele relatie tussen u en ons.

Wij zijn uw veiligheidspartner waar voorkomen centraal staat. We blussen liever geen brandjes. We voorkomen ze graag.

Al onze brandwachten hoogopgeleid en gespecialiseerd. Bij ons is niet iedereen geschikt als brandwachter.

Maar onze brandwachten zijn proactief. Ze controleren of uw medewerkers zich houden aan de veiligheidsvoorschriften. De brandwachten durven uw medewerkers aan te spreken op hun gedrag. De mannen zijn adequaat en zelfstandig met het aanleveren van rapportages waar u wat aan heeft. Ze dragen actief verbeteringen aan. En zij durven adviezen te geven en maatregelen te nemen om brand en calamiteiten binnen uw organisatie te voorkomen.

En het liefst doen we niets. Maar we grijpen in wanneer het nodig is.

Brandbeveiligers voor uw bedrijf inhuren

Wij richten op onze taken waar u ons voor inhuurt. We garanderen een veilige werkplek, minimaliseren brandgevaar, vermijden veiligheidsrisico’s en we houden toezicht op uw werknemers.

Al onze brandwachten zijn minimaal Industrieel Brandwacht (Manschap A). Branbeveiligers hebben hun VCA-certificaat. Ze bezitten een diploma gasmeten (EX OX TOX) en zijn officieel BHV’er. Wij snappen en kennen uw werkomgeving en kennen en herkennen alle (gevaarlijke) situaties en doen er iets mee. Dat is een brandwachter van Royaal Brandwachten Services.

Bij ons bent u verzekerd van de juiste kennis van werkinstructies, werkvoorschriften en planningen. We zijn up-to-date over wetten en regelgeving. We scholen ons op tijd bij. Dit betekent dat wij investeren in kwaliteit en u de beste garantie krijgt voor uw bedrijfscontinuïteit.

Wij brandwachten zijn buiten de bouw, de petrochemie en de scheepsvaartindustrie ook actief in heel wat andere sectoren. Zoals het onderwijs of de zorg. Maar ook in de detailhandel en de zakelijk dienstverlening. Van logistiek naar overheid en toerisme.

 • Wilt u een brandwachter die meedenkt met veiligheidsoplossingen? Waarbij kostenbesparing voor u centraal staat?
 • U bent op zoek naar een brandwacht die zich richt op wederzijds vertrouwen, eerlijkheid en respect?
 • Bent u op zoek naar een brandwachter met een persoonlijkheid, met uitstraling en waarden en normen?

 

Huur dan een brandwachter van Royaal Brandwachten Services in.

Wilt u weten en ervaren waar onze brandwachters het verschil in maken? Wilt u ervaren waarin wij anders zijn?

Laat het weten en wij laten u het verschil ervaren hoe wij dat doen.

Ervaar het verschilbrandwachters